30-08-11

Herdenking Alain en Patrick

Vandaag drie jaar geleden was de Brusselse brandweer in diepe rouw want twee collega's lieten het leven bij een brand in een leegstand sportcomplex.

Op 30 augustus 2008 was de 40ste Cie van wacht. Het was aangenaam weer en de dag leek zoals elke andere dag in de hoofdstad. De hulpdiensten kregen een normaal aantal interventies te verwerken; medische tussenkomsten, technische tussenkomsten, brandjes,... Na een lekker middagmaal en een daarbijhorende middagrust, ging in de namiddag de bel voor brand.

Hulpploegen uit de posten Eikenbos, Anderlecht en de Stafkazerne begaven zich naar de Dieweg in Ukkel voor een brand, waarvan zij er al tientallen hadden bedwongen, een brand zoals een ander,... Niet lang na hun aankomst ging het mis, drie brandweermannen waren vermist...

Eén brandweervrouw kon aan de dood ontsnappen, werd gekwetst en had verzorging nodig. De twee collega's bleven in de brand achter en lieten het leven.

Die dag reden de hulpploegen van Anderlecht en de Stafkazerne terug huiswaarts...met een andere bezetting, met twee lege zetels...

 

Mijn gedachten gaan vandaag uit naar de familie, vrienden en collega's van Sergeant Patrick Batselier en Korporaal Alain Tacqueniere. RIP my brothers, we'll never forget!

 

 

dyn009_original_640_382_pjpeg__330ec743d0af50a9c3efbc19b55b0fc6.jpg

06:18 Gepost door Charlie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.