20-07-11

Nieuwe ziekenwagen voor brandweer Halle

Een artikel en foto's van Bart Kerckhoven.

 

 

Nieuwe ziekenwagen Halse brandweer uniek in ons land

 

 

 

 

Halle

De nieuwe ziekenwagen van de Halse brandweer is uniek in België. De ziekenwagen is uitgerust met extra veiligheidssvoorzieningen.

 

Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) bezocht gisteren de kazerne van de Civiele Bescherming in Liedekerke. Daar kreeg de minister uitleg over de nieuwe ziekenwagen die de Halse brandweer eind deze week in gebruik neemt. “Hij is speciaal omdat er enkele speciale veiligheidsvoorzieningen ingebouwd zijn”, vertelt de Halse brandweerman Rudy Dewinter. “Deze ziekenwagen heeft langs beide kanten deuren zodat de hulpverleners steeds veilig kunnen uitstappen in alle verkeersomstandigheden. Er is ook een noodknop geïnstalleerd om de wagen volledig af te sluiten. Dat kan nuttig zijn als we ons bedreigd voelen Zo kunnen we in de ziekenwagen een patiënt verder verzorgen zonder onze eigen veiligheid in gevaar te brengen.”

De nieuwe aanwinst van de brandweer kost 156.000 euro. De wagen weegt 4,2 ton en wie er mee zal rijden moet over een rijbewijs C beschikken. In de ruimte waar het slachtoffer verzorgd worden zijn ook voldoende gordels voorzien zodat ook de hulpverleners veilig kunnen mee rijden.

De nieuwe ziekenwagen zal op de Nationale Feestdag te zien zijn in het Feestdorp van Binnenlandse Zaken in Brussel. De Halse brandweer neemt dit jaar ook opnieuw deel aan het defilé. “Ik zal meerijden met onze signalisatiewagen”, zegt brandweerman Michel Marcelis. “De striping van ons voertuig beantwoordt aan de nieuwe normen en daarom hebben ze ons gevraagd. Ik kijk er alvast naar uit.”

Minister Turtelboom nam gisteren nog even de tijd om een alarmeringssysteem van de Civiele Bescherming te bekijken. “Die zal ook te zien zijn in het Feestdorp”, zegt Turtelboom. “We merken dat daar, zeker sinds de kernramp in Japan, heel wat vragen over gesteld worden.”

 

 

 

 

 

DSC02388 (768 x 513).jpg

DSC02391 (768 x 513).jpg

DSC02365 (513 x 768).jpg

DSC02371 (513 x 768).jpg

DSC02380 (768 x 513).jpg

DSC02393 (768 x 513).jpg

 

 

14:35 Gepost door Charlie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.