18-07-11

Farstripes in New Orleans

Op maandag 23 mei 2011 vertrok een groep van 9 Fire Observers naar het Amerikaanse New Orleans in de staat Louisiana. Ik was er toen al even, na mijn verblijf in Nashville de week voordien.

Ik was met de wagen van Nashville naar New Orleans gereden, op m'n eentje en da viel goed te doen. Ik had fuel, some good music and many many Miles of country roads. 't Was amusant, gezellig, mooi en op een zeven uurtjes stond ik in New Orleans.

Ik sliep er bij vrienden en de dag nadien, op dezelfde maandag, had ik afspraak op het hoofdkwartier van New Orleans Fire Department om er de laatste puntjes van onze brandweerstage af te werken. Ik ontmoette daar de groten baas, Charles Parent, en zijn Assistant Chief. Ook Deputy Chief Savelle was van de partij, dat was de man die het programma voor ons in mekaar gestoken heeft, 't was met hem dat ik de voorbije maanden nauw heb samengewerkt.

De meeting verliep zeer aangenaam en zonder problemen. Ik kreeg er ook een rondleiding van het hoofdkwartier en de kazerne, en ik had de kans om de ganse leiding en administratie van de brandweerdienst te ontmoeten. Na de aangeboden lunch kreeg ik een uitgebreide rondrit van de stad, uiteraard voorzien van de nodige uitleg.

In de late namiddag landden de 9 Fire Observers op de luchthaven van New Orleans, waar ik ze stond op te wachten. Na het ophalen van de bagage, gingen we de tweede huurwagen claimen om dan naar 't hotel te rijden. Na check in doken we allen het zwembad in, vooraleer een aperitiefje te nuttigen en de eerste Amerikaanse maaltijd binnen te spelen.

De dag nadien, op dinsdag 24 mei, begon dan de eigenlijk stage. Een relaas en foto's van deze dag volgen later nog.

In de namiddag kreeg ook iedereen zijn station assignments. Ik kreeg Station 14 als voorlopige thuis, samen met patrick, een Luitenant van brandweer Eeklo.

Station 14 is gelegen op S Robertson Street, in het stadscentrum van New Orleans en op een steenworp van het French Quarter. Een zeer drukke kazerne, op twee na de drukste van het korps... Het huist een autopomp en een ladderwagen, zijnde Engine 14 en Ladder 2, goed voor zo'n 8 man.

 

 

1 (836 x 556).jpg

HPIM4321 (755 x 570).jpg

HPIM4317 (850 x 633).jpg

HPIM4320 (633 x 850).jpg

IMG_0529 (912 x 684).jpg

17:51 Gepost door Charlie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.